Knjiga turskih imena

Evo, sigurno će bar posto Bošnjaka reći kako su Mirhad i Irhad prava muslimanska imena, i uz to još i lijepa. Ali, prvo ime znači doslovce zaho a drugo . ABDULLAH (ar)-Allahov rob,sluga,i sva slicna imena koja pocinju sa “Abdul…”oznacavaju Allahove robove.

Pohvalna, pokuđena i zabranjena imena a) Pohvalna imena Prenosi Ibn-Omer. Prva knjiga se bavi kratkom biografijom istaknutih prenosilaca hadisa . Pogledajte tipična muslimanska imena kao i imena koja su se udomaćila u kod muslimana. Trenutni broj upisanih muslimanskih imena u knjizi imena je 4312.

MUŠKA IMENA A ABADIN - vidi: Abidin ABAS, ABAZ (ar) - lav, veoma namršten. Koja su Vam najljepša imena za djevojčice i za dječake? Samo za tvoju informaciju- danas ima knjiga koje su preko 5stranica debele i samo obradzuju temu muslimanskih imena,odnosno one su . A ABADIN - vidi: Abidin ABAS, ABAZ (ar) - lav, veoma namršten. ABDIJA - vidi: Abdulah ABDULAH (ar) . Ništa toliko kao ime ne potvrđuje ljudsku ličnost i osobnost. Teško je i zamisliti međusobnu komunikaciju i život ljudi bez imena jer je ono usko vezano za . Top Liste-najčešća imena u Srbiji, Hrvatskoj i BiH.


Najpopularnija internacionalna imena.

Kommentare

Beliebte Posts